Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

10ο Δ. Σ. Ελευσίνας - Οδηγίες δημιουργίας μαθητικού λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Αγαπητοί γονείς,

υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες που διανύουμε, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κάνουν μια τεράστια προσπάθεια αξιοποίησης κάθε διαθέσιμου ηλεκτρονικού μέσου, ώστε να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά και να τα βοηθήσουν, όσο αυτό είναι δυνατό.

Σ' αυτό το πλαίσιο, δημοσιεύουμε οδηγίες προς τους μαθητές ώστε να μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από εκπαιδευτικά εργαλεία που θα διευκολύνουν την επικοινωνία μας.

Σημειώνουμε ότι, σε καμία περίπτωση, αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη παραδοσιακή διδασκαλία και ότι ο στόχος της δεν είναι η συνέχιση της φοίτησής τους, αλλά να δώσει μια δημιουργική διέξοδο στα παιδιά κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον τους για τη μάθηση.

Σας καλούμε λοιπόν, να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία και να εγγράψετε τα παιδιά σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Για οποιαδήποτε απορία σας, μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail του σχολείου μας mail@10dim-elefs.att.sch.gr

Αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην σύνδεση, παρακαλούμε προσπαθήστε λίγο αργότερα. Κατά διαστήματα υπάρχει μεγάλος όγκος εγγραφής μαθητών και το σύστημα υπερφορτώνεται.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Η εγγραφή των μαθητών / μαθητριών Δημοτικών, γίνεται μέσω Διαδικτύου από τον κηδεμόνα τους.

Για την εγγραφή απαιτείται η χρήση ηλ. συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο καθώς και ο κηδεμόνας να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και ηλ. διεύθυνση αλληλογραφίας (email).

Θα χρειαστείτε επίσης τον πρόσφατο έλεγχο προόδου του παιδιού, ώστε να δείτε τον αριθμό μητρώου του.

Για τα παιδιά της Α και Β τάξης, επικοινωνήστε στο e-mail του σχολείου για να σας δοθούν.

mail@10dim-elefs.att.sch.gr

Μετά την εγγραφή το παιδί θα αποκτήσει ένα όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό του (password) με τα οποία θα μπορεί να συνδέεται, να συμμετέχει σε δράσεις που γίνονται γι' αυτό από τους δασκάλους του σχολείου του, όπως τα τηλεμαθήματα, η ηλεκτρονική τάξη και άλλες, καθώς και την επικοινωνία μέσω e-mail με συμμαθητές και δασκάλους του.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Να αποθηκεύσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σύνδεσης του παιδιού.

Η εγγραφή των μαθητών / μαθητριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο γίνεται μέσω του ιστοτόπου

https://register.sch.gr/students/

Η φόρμα συμπληρώνεται από τον κηδεμόνα του/ης μαθητή/τριας ακολουθώντας ακριβώς τις οδηγίες ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα κατά την υποβολή της.

Σημαντικό: Όλα τα πεδία που θα συμπληρωθούν στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει να είναι ακριβώς ίδια με αυτά που αναγράφονται σε παλαιότερο έλεγχο προόδου του/της. Για παράδειγμα αν το όνομα ενός μαθητή έχει γραφτεί στον έλεγχο προόδου ως Γεώργιος, έτσι θα πρέπει να γραφτεί και στο αντίστοιχο πεδίο και όχι Γιώργος.

Όλα τα πεδία με * θα πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά.

Μετά τον έλεγχο εγκυρότητας των στοιχείων που έχουν υποβληθεί, δημιουργείται ο μαθητικός λογαριασμός και τα πλήρη στοιχεία του προβάλλονται στην οθόνη σας. Ταυτόχρονα αποστέλλεται και σχετικό ηλ. μήνυμα στο email που έχετε δηλώσει ως κηδεμόνας, με οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση απώλειας του.

Οι μαθητές / μαθήτριες με την βοήθεια των γονέων / κηδεμόνων μετά την απόκτηση λογαριασμού από το ΠΣΔ εισέρχονται για μια φορά στην πλατφόρμα που έχει επιλεγεί από τους εκπαιδευτικούς (e-me ή e-class) ώστε στη συνέχεια να γίνουν μέλη των ψηφιακών τμημάτων από τους εκπαιδευτικούς και τον Δ/ντή.

Στην αρχική σελίδα του blog, πάνω δεξιά, υπάρχουν όλοι οι σύνδεσμοι με πληροφορίες και περεταίρω οδηγίες και διευκρινήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου