Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

10ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας - Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη - 19/11/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Σας καλούμε στην εκδήλωση - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη που θα γίνει στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας, το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022, 6:30 μ.μ.
Συμμετέχουν τα παιδιά της ΣΤ τάξης και η Χορωδία Εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Φέτος, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, αποφασίσαμε, αντί της καθιερωμένης γιορτής για το Πολυτεχνείο, να οργανώσουμε μια εκδήλωση - αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του μεγάλου μας συνθέτη.

Μετά από πρόταση του κύριου Μουσικού του σχολείου μας δημιουργήσαμε μια Χορωδία, αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και αμέσως ξεκινήσαμε τις πρόβες.

Τα κείμενα έχουν αναλάβει οι κυρίες Βούλα Παπανικολάου και Τόνια Μαντζώρου με τα παιδιά της ΣΤ τάξης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης, 17 Νοεμβρίου 2022 για τα παιδιά του σχολείου μας ενώ θα επαναληφθεί το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022, στις 6.30 το απόγευμα για τους γονείς του σχολείου μας και όποιον άλλο θελήσει να έρθει.

Ήδη, λοιπόν, εδώ και δύο εβδομάδες, μετά το πέρας των μαθημάτων και καθημερινά στο σχολείο μας αντηχούν τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, που προετοιμάζουμε για την εκδήλωση και ανυπομονούμε να τα μοιραστούμε μαζί σας.

Σας περιμένουμε!


… όπου και να σας βρίσκει το κακό αδελφοί - όπου και να θολώνει ο νου σας - τραγουδάτε Μίκη Θεοδωράκη. Γιατί το τραγούδι του Θεοδωράκη είναι σημείο αναφοράς. Είναι ένας κορμός δέντρου, για να πιαστείς και να παλέψεις με τα κύματα, στη φουρτούνα. Είναι ένας ύμνος στη ζωή, στον αγώνα, στην αγάπη, σε πράγματα αιώνια και ακατάλυτα. Είναι μια παρηγοριά και μια ελπίδα.

Λευτέρης Παπαδόπουλος


Η μικρή μας Ευαγγελία Λιάγκουρη, φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην έχει τη δικιά της πρόταση για το "δημιουργικό" της αφίσας της εκδήλωσης. (και μάλιστα με άρωμα erasmus ...)

Την ευχαριστούμε πολύ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου