Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Open Day 2: Εκδήλωση διάχυσης του Erasmus+ Let’s go cultural από τους εκπαιδευτικούς του 10ου Δημοτικού

Open Day 2: 

Εκδήλωση διάχυσης του Erasmus+ Let’s go cultural από τους εκπαιδευτικούς του 10ου Δημοτικού


 

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου η δεύτερη εκδήλωση διάχυσης του προγράμματος Erasmus+ Let’s go cultural. Η διοργάνωση υπήρξε πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας, κ. Ανδρέα Θάνου, ο οποίος διέδωσε το πρόγραμμα και σε δημοτικά σχολεία άλλων περιοχών. Ακολούθησε πρόσκληση προς τους εκπαιδευτικούς του 10ου από τη διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου κυρίας Ευαγγελίας Παναγιωτάκη - Καρβούνη, η οποία ένταξε την εκδήλωση στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του σχολείου της. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές οι εκπαιδευτικοί του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας κ. Βόιτσιου Κωνσταντίνα, κ. Δημήτρης Ανδρώνης και ο κ. Ανδρέας Θάνος και την παρακολούθησαν  όλοι οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου. 

 Αρχικά, έγινε μια παρουσίαση των στόχων του προγράμματος  Erasmus+, των εκδηλώσεων, των διακρατικών συναντήσεων και των παραδοτέων αποτελεσμάτων της σύμπραξης. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος με τα βίντεο και τις φωτογραφίες των εκδηλώσεων, το κανάλι του προγράμματος, τη σελίδα στο eTwinning καθώς και τον λογαριασμό στο Facebook. 

Στη συνέχεια, δόθηκαν γενικές πληροφορίες για τους στόχους των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τις διαδικασίες εγγραφής στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα, την αναζήτηση συνεργατών, τη συγγραφή και αποστολή μιας αίτησης χρηματοδότησης. 

 Οι εκπαιδευτικοί του Erasmus+ μοιράστηκαν την εμπειρία τους με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα οφέλη της συνεργασίας αλλά και τον τρόπο που αντιμετώπισαν τις δυσκολίες που προέκυψαν. 

Το ενδιαφέρον υπήρξε αρκετά μεγάλο. Στο τέλος μοιράστηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης από τη διευθύντρια του σχολείου.
 

Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε την τελευταία επίσημη, υποχρεωτική διοργάνωση διάχυσης του προγράμματος πριν την ολοκλήρωσή του στις 31 Αυγούστου 2022. 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου