Κυριακή 29 Μαΐου 2022

5η διακρατική συνάντηση εκπαιδευτικών και λήξη του προγράμματος Erasmus στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας - 16-20/05/22


WELL DONE!

Με μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Erasmus+ "Let's Go Cultural" στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας. Το πρόγραμμα, ξεκίνησε το 2019 με τη συνεργασία τεσσάρων (4) ακόμα σχολείων: το Whitehouse Common Primary School του Ηνωμένου Βασιλείου, το Bahattin Ozyazici Ilkokulu της Τουρκίας, το Volksschule Wildbach της Αυστρίας και το Cep Antonio De Ulloa της Ισπανίας.


Τη Δευτέρα 16/05, που ξεκίνησε η εβδομάδα της 5ης και τελευταίας διακρατικής συνάντησης του προγράμματος, οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί έτυχαν θερμής υποδοχής από τους δασκάλους και τα παιδιά του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας τραγουδώντας το "Hello Song" και χορεύοντας συρτάκι στο προαύλιο. 






 

Τα τραγούδια που ακούστηκαν στην εκδήλωση υποδοχής







 Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας διοργανώθηκαν δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες κατά τις οποίες οι εκπαιδευτικοί όλων των χωρών συνεργάστηκαν και αλληλεπίδρασαν με τα παιδιά του σχολείου με γνώμονα την γνωριμία των πολιτισμών τους, την συμμετοχικότητα και τη συνεργασία. Παράλληλα, τα απογεύματα, ακολουθούσαν το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεναγήσεων, που είχε ετοιμάσει η Ομάδα Εκπαιδευτικών Erasmus του σχολείου μας, σε σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, στην Αθήνα και στην Ελευσίνα. 



Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 20/05, μέσα σε γιορτινό κλίμα, με εκπαιδευτικούς και παιδιά πιασμένους χέρι χέρι να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο. Στο τέλος, όλοι μαζί χτυπώντας παλαμάκια, τραγούδησαν το τραγούδι του John Lennon "Give Peace a chance", στέλνοντας μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ των λαών.

 
Ένα υπέροχο ταξίδι συνεργασίας και ανταλλαγής Καλών Εκπαιδευτικών Πρακτικών μεταξύ των πέντε (5) σχολείων έφτασε στο τέλος του. Οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για τη συνεργασία τους με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, για τη φιλοξενία αλλά και τις πολιτιστικές εμπειρίες που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη χώρα μας και στην πόλη μας.

Well Done teachers!

Στην εκδήλωση υποδοχής παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Κουφόπουλος, η Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ κ. Εύη Άνθη και ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Συμμετοχής Κοινού της ΠΠΕ κ. Γιάννης Κουκμάς, ο δάσκαλος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας Παναγιώτης Τζαφέρης.

Θα θέλαμε ξεχωριστά να ευχαριστήσουμε για τη συμβολή και τη βοήθεια τους στην οργάνωση αυτής της, πρωτόγνωρης για το σχολείο μας, εβδομάδας Erasmus, τους παρακάτω:

Τον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Αργύρη Οικονόμου, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Ελευθέριο Κοσμόπουλο, τον Αντιδήμαρχο κ. Λεωνίδα Παππά, την ΚΕΔΕ

την Δ/ντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας κ. Ρωξάνη Ψωμά, τον Δ/ντή του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας κ. Άγγελο Τσεβρεμέ, τον Δ/ντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας κ. Γιώργο Προεστάκη, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς των 2ου, 8ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων,

τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου και τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Παναγιωτούλια, τον κ. Βασίλη Χρονά, τον κ. Χάρη Κλαδάκη,

τον κ. Παντελή Καριώτη, τον κ. Δημήτρη Χαρίτο, τον κ. Βαγγέλη Σιώζο, την Μυρτώ Ανδρώνη

τις καθαρίστριες του σχολείου μας κ. Αθανασία Μπακάλη και κ. Ευαγγελία Ρόζη,

τη φύλακα κ. Ρούλα Πολεμαρχάκη,

τις κυρίες Δήμητρα Πατσατζή, Ελένη Μαρούγκα, Γεωργία Κολιτσίδα, Μαρία Κουρνιάτη, Έλενα Βλάχου, Νατάσα Τινιακού, Γιούλα Μάστορα,  Άνκα Ταμπανέσκου Μερντάνι, Ειρήνη Μπάτζανου, Ελένη Χρυσικού, Αντιγόνη Κανάκη, Ευτυχία Καψή, Κωνσταντία Τσιλήρα, Αθανασία Μιχαήλ, Όλγα Βόιτσιου, Σταυρούλα Ανδρεάδη, Αντωνία Ανδρώνη, Βασιλική (Βίκυ) Μελικίδου

Η Ομάδα Εκπαιδευτικών Erasmus του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας




Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε φωτογραφίες ανά ημέρα από την 5η διακρατική συνάντηση εκπαιδευτικών Erasmus στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας.


Erasmus+ "Let's Go Cultural" - Elefsina 16-20/05/22 - Day 1
 

Erasmus+ "Let's Go Cultural" - Elefsina 16-20/05/22 - Day 2
 

Erasmus+ "Let's Go Cultural" - Elefsina 16-20/05/22 - Day 3 

 

Erasmus+ "Let's Go Cultural" - Elefsina 16-20/05/22 - Day 4
 

Erasmus+ "Let's Go Cultural" - Elefsina 16-20/05/22 - Day 5


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου